Akoestische gasdetectie is complementair aan traditionele gasdetectiemethodes. De akoestische gasdetector detecteert een gaslek in een hogedruk gasleiding of drukvat door herkenning van het kenmerkende ultrasone geluid dat een gaslek veroorzaakt.

De detectie wordt niet gehinderd door wind(richting) of verdunning van het gas waardoor de Incus in een vroeg stadium een lek kan ontdekken. De Akoestische gasdetector constateert een gaslek maar geeft geen informatie over de gasconcentratie of de hoeveelheid ontsnapt gas.

Eigenschappen

Akoestische (ultrasoon) gasdetectie
Deze detectie techniek maakt het mogelijk om snel hogedruk gaslekken te detecteren zonder dat het gas de detector hoeft te bereiken. De concentratie van het gas in de lucht, wind of sterke ventilatie is niet van invloed.
De akoestische gasdetector maakt gebruik van vier ingekapselde piëzo sensoren. Dit heeft als voordeel een groter bereik en een veel betere weerstand tegen vocht, ijs, stof, vuil, insecten, etc. dan detectoren gebaseerd op de traditionele microfoon techniek.Toepassingen

Akoestische gasdetectie kan in vele installaties toegepast worden:

- Offshore Gas / Oil Platforms
- FPSO's
- Aanlanding en transport van aardgas
- LNG terminals
- LNG regassification plants
- Aftercoolers / Fin Fans
- Gas gestookte elektriciteitscentrales
- Compressorhallen
- Etc.